Aanpak.

Mijn begeleiding is gericht op jouw ontwikkeling en bewustzijn. Ik ben ten alle tijden oprecht, zonder oordeel en ik communiceer helder. Samen gaan we op weg om jou weer in balans te krijgen. Dit doen we door gesprekken te voeren maar ook door middel van oefeningen en praktijkopdrachten. Tijdens het coachen zal ik vooral goed luisteren en je veel vragen stellen. Soms leuke vragen, soms moeilijke, soms vragen die je emotioneren maar bijna altijd vragen die je kennis over jezelf vergroten. Door deze zelfkennis en uit te gaan van je eigen talenten en kwaliteiten ben je in staat concreet aan de slag te gaan. Zodat je aan het eind kunt zeggen, ik voel me sterker en vitaler.

Traject

Intake

Wanneer je me belt maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking onderzoeken we je coachvraag. Minstens zo belangrijk is daarbij de dynamiek tussen ons; klikt het?

Kan er een goede basis van vertrouwen ontstaan?  Na de intake maken we afspraken over de duur en de doelstellingen van het traject. Dit leggen we vast in een coach overeenkomst.
Klikt het niet? Dan spreken we dat naar elkaar uit en nemen we afscheid.

Het is ook mogelijk je leidinggevende te betrekken bij de totstandkoming van deze coachings afspraken. Dit gebeurt doorgaans in een driegesprek waarbij jij en ik en ook je leidinggevende(n) aanschuiven. Mijn ervaring is dat dit voor alle betrokkenen vaak bijzonder verhelderende en prettige gesprekken zijn. We leren elkaar kennen 

 

Individuele sessies

Vervolgens vinden een aantal individuele sessies plaats. Gemiddeld zijn dit 4 à 6 gesprekken van 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de coachvraag en de situatie. Naast je veel vragen te stellen werk ik ook met beeldtaal, lichaamswerk en praktijkopdrachten. We werken toe naar concrete resultaten welke zijn opgenomen in de overeenkomst. Na elk gesprek werk je aan je reflectie en soms maak je praktische huiswerkopdrachten. Implementatie van inzichten, bewustzijn en nieuwe handelswijze maken zo een belangrijk deel uit van je coaching. Ook onderzoeken we of –en hoe- je werk of thuisomgeving ondersteunend kan zijn en kan bijdragen aan je proces. 

De ervaring leert dat een coachsessie een pittig moment kan zijn. Plan daarom na de gesprekken wat tijd voor jezelf in.

Belangrijk:  Ik ben aangesloten bij de NOBCO en volg de richtlijnen zoals opgenomen in de Internationale Ethische Code (EIC) Klik hier voor de gedragscode.

Afsluiting

Een traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. We bekijken tijdens dit gesprek samen naar wat er gerealiseerd is van de leervragen en doelstellingen die er waren aan het begin van het traject. Ook werpen we een blik op de toekomst; hoe ga je nu verder? Als afsluiting vraag ik je een evaluatie instrument in te vullen.  

Zijn we begonnen met een driegesprek met je leidinggevende? Dan is het goed om het traject ook met z’n drieën af te sluiten. Tijdens dit gesprek ben jij dan de hoofdrolspeler en bepaal jij wat je wel en niet wil delen met je leidinggevende. Ook dan kijken we samen naar hetgeen wij samen gerealiseerd hebben tijdens het traject.